Pinkpoppie: praktijk voor hoog gevoelige kinderen en volwassenen waarin jij volledig centraal staat
praktijk in begeleiding van hooggevoelige mensen
 
logo.png

Welkom bij Pinkpoppie

In mijn praktijk ben je van harte welkom als hooggevoelig kind of volwassene.

We hebben allemaal weleens last van dat we ons gevoel even niet kunnen reguleren. Als volwassene kan zich dit uiten in een gevoel van een vol hoofd, weg willen uit een situatie, niet of slecht kunnen inslapen en uiteindelijk zelf in een burn-out.

Bij kinderen uit  het zich soms in snel huilen, moeite hebben met veranderingen, driftig worden of heel stilletjes terugtrekken in een hoekje. 

Als je hooggevoelig bent, dan werkt je zenuwstelsen en je hersenen anders dan iemand die niet hooggevoelig is. Je bent hierdoor nog gevoeliger voor indrukken van buitenaf, maar ook voor gevoelens in jezelf. 

Het is een  hele kunst om te ontdekken of het geen wat je voelt van jou zelf is, of van de wereld om je heen.

Als je niet weet hoe je je gevoel kunt her- en erkennen dan kost je dat veel energie. Terwijl het hooggevoelig zijn ook zoveel mooie en fijne kanten heeft. 

Ik geef workshops en trainingen voor hooggevoelige kinderen en volwassenen.

In de workshops en trainingen leer je wat hooggevoelig zijn is en hoe je hier goed mee kunt leven.

De trainingen zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen en afgestemd op de belevingswereld van het kind of volwassenen.

De trainingen in groepsverband bestaan uit kleine groepen van niet meer dan tien personen, zo creeeren we een veilige omgeving voor de deelnemers.

Op de site vind je meer informatie over de manier van werken. En bij workshops en agenda staat wat er de komende periode georganiseerd wordt.

Heb je nog vragen dan kun je altijd mailen naar: info@pinkpoppie.nl of bellen: 06-10720169

Je bent van harte welkom,

Met warme groet,

Silvia

 

 

 

 

Nieuws!!!!

Pilot workshop voor Hooggevoelige kinderen van 5 tot 7 jaar

Ik voel me super en fijn!

Een super leuke pilot van 4 bijeenkomsten voor jou (hoog) gevoelige kind.

Leuke speelse creatieve workshops om te leren hoe je je gevoel kan leren kennen en hoe je ermee om kan gaan.

De 4 bijeenkomsten zijn opgebouwd vanuit een basis, die je oa, terug vindt bij de sensikids en essenztraining en is afgestemd op het ontwikkelingsniveau van het jonge basischoolkind (ook wel de onderbouw genoemd)

De bijeenkomsten zijn anderhalf uur per keer. 

Waarom we het een pilot noemen is de volgende reden:

Er zij allerlei goede en leuke individuele trainingen voor (hoog)gevoelige kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Wij zien in deze tijd (na corona), dat het voor kinderen heel fijn is om in groepsverband bezig te zijn. De kinderen hebben de afgelopen twee jaar veel individueel les gehad en er was weinig sociale groepsactiviteit.

Veel kinderen missen hierdoor een stukje in de sociale ontwikkeling. Hoe ga je om in groepsverband met je gevoel, en hoe kun je leren communiceren met elkaar. Ook als het niet even gaat zoals jij het wil. Als je dan ook nog gevoelig bent voor de prikkels in je omgeving en je niet zo goed weet hoe je hiermee om kan gaan, is dat een hele uitdaging voor een (hoog) gevoelig kind.

Dat is de reden dat wij (Jessica en ik) het idee voor een groepstraining kregen, die speciaal ontwikkeld is voor hooggevoelige kinderen. In kleine groepjes met elkaar op een leuke creatieve manier leren hoe je met al die gevoelens om kan gaan en hoe je dit in een groep kunt leren reguleren.

Mede ook de herkenning en erkenning dat je niet de enige bent die die gevoelens heeft is heel fijn voor een kind. En we zien dat kinderen elkaar graag helpen en ondersteunen.   

We hebben een programma ontwikkeld waarvan wij denken dat dit heel goed aansluit op de belevingswereld van het jonge schoolkind.

Nu zijn we zover dat we dit programma graag in de praktijk willen gaan uitproberen. 

Hoe wordt het ontvangen door de kinderen en hebben zij nog tips en tricks? Tenslotte weten zij precies waar ze tegen aan lopen en wat ze graag zouden willen leren.

Na vier bijeenkomsten houden we een evaluatie bij de kinderen en de ouders. 

De bijeenkomsten zullen medio oktober starten en in Sassenheim of Voorhout plaatsvinden. (we zijn hier nog druk over bezig om dit te realiseren)

Nav de evaluatie en de ervaringen die we opdoen tijdens de pilot gaan we het programma van de training verder doorontwikkelen om het te gaan aanbieden aan kinderen in diverse gemeentes.

De prijs van deelname aan de pilot is € 20,00 per kind voor vier bijeenkomsten. 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag je kind(eren) aanmelden, of wil je meer informatie? Stuur een email naar info@pinkpoppie.nl 

Bellen kan natuurlijk ook: 06-10720169 (als ik niet meteen opneem graag de voicemail inspreken, dan bel ik je zo snel mogelijk terug, of stuur een appje, net zo makkelijk)

We houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen en wanneer we van start gaan.

Is jouw kind ouder dan 7 jaar, maar ben je wel heel erg enthousiast en zou je graag je kind(eren) mee willen laten doen, geef je dan ook op, bij genoeg interesse doen we een tweede pilot groep voor de leeftijd van 8 tot 12 jaar. 

Woon je niet in de buurt (buiten de Bollenstreek) en zou je heel graag willen dat we in jouw gemeente ook een pilot op zetten, dan denken we graag mee in de mogelijkheden. Stuur me een mail en ik neem contact met je op om te overleggen hoe we dit zouden kunnen gaan realiseren.

Wij hebben er heel veel zin in! 

Jessica en Silvia