Praktijk voor persoonlijke reading, healing en coaching waarin jij volledig centraal staat
Persoonlijke reading, healing en hsp coaching
 
pinkpoppie banner poppies.png

Workshopserie voor Hooggevoelige kinderen van 6 tot 12 jaar

Ik voel me super en fijn!

Een super leuke serie van 4 bijeenkomsten voor jouw (hoog) gevoeldige kind.

Wanneer: zaterdag 8 en15 april en zaterdag 13 en 20 mei.

De inloop is vanaf 10.15 uur en we starten om 10.30 uur. De afronding is om 12.00 uur.

Waar? Op de Engelselaan 49 in Voorhout (atelier Yvonne Heemskerk)

Hieronder geven we je een korte beschrijving van welke leuke onderwerpen en activiteiten we gaan doen in de vier te gekke workshops!

We gaan dansen en springen op gekke en leuke muziek. Dit doen we om al onze energie kwijt te kunnen zodat we daarna even lekker tot rust kunnen komen.
Als je je namelijk druk voelt dan wil je lichaam bewegen, dit is altijd zo, dat kun je niet tegenhouden. Wiebel, spring, dans of schud alles wat je maar wil in je lichaam. Net zo lang tot je voelt dat het klaar is. Dan is de
spanning en drukte uit je lichaam en kom je tot rust. Je kan dan ook weer beter nadenken.
Ook gaan we visualiseren. Wat is dat nu toch? 
We gaan lekker zitten of liggen met de ogen dicht en luisteren naar een verhaal om zo een droom in ons hoofd te laten ontstaan. Dit noem je visualiseren. Door dit regelmatig te doen, krijg je zomaar ineens
geweldige ideeën of oplossingen. Door te dromen krijgen je hersenen namelijk de ruimte om alle ideeën te bekijken en te combineren. En zo kan het ineens zijn dat je weet wat je moet doen, of je krijgt een leuk idee voor een knutsel of een spreekbeurt. 
Ook gaan we je een aantal handige tips leren hoe je om kan gaan met spanning of vervelende gevoelens. Om deze tips en tricks goed te kunnen  onthouden gaan we leuke knutsels maken om je de tips te laten onthouden en je eraan te laten herinneren.

Ook gaan we oefenen met de tips en tricks. Zo weet je hoe de tips werken en wat ze doen. Super leuk en handig om te weten en zien dat we dit met zijn allen ook kunnen doen. Door de oefeningen ga je je lichaam weer voelen en ga je even uit je hoofd. Zo kan je hoofd tot rust komen en kun je daarna juist weer beter nadenken. 

We hopen dat je door dit te lezen een klein beetje een idee hebt gekregen wat we gaan doen met de workshops. Uiteraard hebben we niet alles verklapt, want het is ook leuk om je te laten verassen!

En omdat we het in deze dure tijden voor iedereen betaalbaar willen houden, bieden we de vier workshops nu aan voor € 15,00 per keer  ipv € 20,00 per keer.  Wil jij je kind(eren) mee laten doen met onze superleuke creatieve workshop, geef ze dan nu op, zodat je zeker weet dat er een plaatsje gereserveerd is. We hebben plek voor maximaal 10 deelnemers. Dit is omdat we het belangrijk vinden dat ieder kind de persoonlijke aandacht krijgt die het nodig heeft. Je kunt aanmelden door op de link te klikken,  een email te sturen naar: info@pinkpoppie.nl of via wattsapp (06-10720169). 
Als je je opgegeven hebt krijg je binnen twee werkdagen een bevestiging en betaallink toegemaild. Na betaling is de reservering definitief. (deelname is voor de hele serie ivm de opbouw van de workshops, in totaal komen de kosten dan op € 60,00) 

Voor aanmelden klik op de link:Ik meld me aan voor de workshop ik voel me super en fijn!

We kunnen ons voorstellen dat je misschien meer praktische informatie zou willen ontvangen over de inhoud van de workshops. Weet dat we je graag te woord staan, je kunt altijd even bellen of mailen. 

We zien je aanmelding(en) graag tegemoet,
Groetjes Jessica en Silvia 

 

 
poppy-g5165a67e2_1920 startpagina pink poppie.jpg

Is mijn kind hooggevoelig?

Wij hebben een prachtige workshopserie ontwikkeld voor hooggevoelige kinderen. De workshops zijn bedoeld om de kind(eren) te leren om te gaan met hun gevoelig zijn. Maar hoe weet je nu of jou kind hooggevoelig is. We weten dat gevoelig zijn vaak een hele mooie eigenschap is, maar ook zo zijn uitdagingen heeft. Je herkent je kind als hooggevoelig vaak al door de volgende kenmerken: Je kind was als baby gevoelig voor veranderingen, harde geluiden of reageerde sterk op nieuwe of andere voeding. Dit uitte zich vaak door vaak huilen, niet kunnen inslapen of heel eenkennig gedrag. Naarmate (hoog) gevoelige kinderen ouder worden zijn ze vaak de kinderen die vroeg wijs zijn en heel opmerkzaam zijn. Soms zijn ze heel druk en raken ze zichzelf in het druk zijn helemaal kwijt, wat een enorme driftbui tot gevolg heeft. Soms zijn ze heel stilletjes na een drukke dag en willen ze alleen maar in een hoekje op de bank zitten met de tv of de tablet. De mooie eigenschappen zijn dat zij heel zorgzaam zijn en intens kunnen opgaan in iets wat ze mooi vinden. Vaak zijn ze gek op dieren en kunnen ze hier alles over vertellen. Een andere eigenschap is dat zij op de een of andere manier weten wanneer jij als ouder je niet helemaal goed voelt. Ze willen je troosten of komen zomaar ineens iets liefs zeggen. Ook kunnen ze van het een op het andere moment ineens niet lekker zijn of moeilijk in slaap komen.

We noemen het de zonnen in ons bestaan. Ze zijn energiek, maar kunnen ook heel verlegen zijn. Ze kunnen heel stilletjes maar ook heel aanwezig zijn. Een (hoog) gevoelig kind is heel intuitief en is vaak heel direct. Op school in de klas zijn een heleboel prikkels. Een kind wat gevoelig is voelt en ziet alles. Dit kan ervoor zorgen dat er overprikkeling ontstaat. Dit kan zich uiten door onrustig zijn, niet kunnen stilzitten of ander, zoals vaker genoemd, onaangepast gedrag. Maar het kan ook zo zijn dat je kind thuis komt en niets meer wil, of ineens in woede uitbarst. Deze kinderen komen soms heel kwetsbaar over omdat zij zo gevoelig zijn. Maar als zij snappen en weten waarom zij zich zo voelen en reageren dan komt de ware kracht van hen naar boven en worden het weer de zonnen in ons bestaan. Ze verbazen je met hun creativiteit en veerkracht. Door spelenderwijs uit te leggen wat er gebeurt en hoe zij dit kunnen leren begrijpen, leert je kind hoe om te gaan met de wereld en al zijn leuke en minder leuke uitdagingen.

Hoog gevoelig zijn is een eigenschap die vaak door een van de twee ouders wordt geerfd. Dit betekend dat als jou kind hooggevoelig is, jij zelf of je partner ook hoog gevoelig is. Als je je hier niet bewust van bent, kan dit best heel confronterend zijn als je kind zo gevoelig reageert op alles en jij niet weet hoe je hiermee om kan gaan. We horen best vaak dat ouders er door middel van hun hoog gevoelige kind achterkomen dat zij zelf ook hoog gevoelig zijn. Hoe mooi om daar samen wat moois van te maken. Daarom hebben wij als extraatje bij de workshops voor de kinderen ook een informatiebrochure voor de ouders gemaakt. Hierin staat wat we behandeld hebben met de kinderen en leuke opdrachtjes om thuis verder te oefenen. Indien er genoeg animo is organiseren we een interactieve informatie bijeenkomst waarin we jou, als ouder van een hooggevoelig kind, meenemen in de belevingswereld van je kind. Super leuke en interessante avonden waarin je ook met andere ouders ervaringen kunt delen.

 

 

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Jessica van Leeuwen en Silvia Vink-Heemskerk.

Beiden zijn we al jaren werkzaam (geweest) in de kinderopvang van nul tot twaalf jaar. We zijn, naast onze pedagogische kennis, gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van (hoog) gevoelige kinderen en volwassenen. 

Door onze krachten en kennis te bundelen en samen iets te willen betekenen voor de hooggevoelige kinderen en hun ouders kwamen we tot een prachtig samenwerkingsverband. 

Hieronder stellen we ons graag aan je voor:
Ik ben Jessica van Leeuwen. 39 jaar oud, moeder van 2 pubers en al 22 jaar samen met mijn vriend
en vader van mijn kinderen. We zijn een sensitief gezin met zijn allen.
Ik werk al zo lang als ik me kan herinneren met kinderen. Vroeger oppassen als bijbaantje, en later
geslaagd voor mijn SPW3. Gewerkt als onderwijsassistent in het speciaal onderwijs, pedagogisch
medewerker in de kinderopvang op horizontale en de langste tijd op een verticale groep. Ik ben ook
werkzaam geweest als pedagogisch coach, en al geruime tijd VE tutor en sinds kort pedagogisch
medewerker op de speelschool en een 7- BSO. Ik ken Silvia via het werk en later ook omdat ik de
cursus omgaan met je hoog gevoeligheid volgde bij haar. We hadden en hebben een goede klik en
een beetje dezelfde drijfveer in deze roerige tijd.
Ik heb altijd een extra zintuig gehad als het gaat om hoog gevoelige kinderen. De drijf om ouders
advies te geven bij opvoedvragen en zo hun kinderen beter te begrijpen. Kinderen helpen en zorgen
dat ze zich staande kunnen houden in deze maatschappij is mijn missie.
 

Mijn naam is Silvia, getrouwd met Marco en moeder van twee, bijna volwassen, kinderen.
Het werken met kinderen was mijn passie. Mijn eerste vaste baan was als babyleidster op een kinderdagverblijf. Dit heb ik jaren gedaan en inmiddels ook werkzaam geweest bij de leeftijdsgroep van 2 tot 4 jaar en de buitenschoolse opvang waar kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar komen.

Op mijn 31e mocht ik moeder worden van een  hooggevoelig jongetje. Dit kleine baby'tje hield me een spiegel voor over hoe ik omging met mijn eigen hooggevoelig zijn. Ik had zeker toen meer last van het hooggevoelig zijn dan de mooie sterke eigenschappen die het met zich meebrengt. Toen ik meer en meer ontdekte hoe fijn het is om mijzelf te kunnen zijn, en hoe belangrijk het was dat er rust en evenwicht was voor mijn (inmiddels) twee hooggevoelige kinderen besloot ik om mezelf hierin te gaan specialiseren. Mijn verlangen om kinderen en volwassenen, die tegen hun gevoeligheid aanlopen te begeleiden, werd steeds groter.

Eind 2012 ben ik gestart met mijn eigen praktijk als kleurentherapeut. Hierin kwam ik steeds meer tot het besef dat kinderen het geweldig vinden om met de regenboog kleuren te spelen. Door mijn kennis van de betekenis van de kleuren te combineren met creatieve en speelse activiteiten ontstonden de eerste workshops voor kinderen. Dit was een droom die uit kwam. En nu staan we aan het begin van dit nieuwe avontuur:

Ouders en kinderen op een leuke ontspannen manier leren hoe fijn het is als je goed om kunt gaan met je (hoog)gevoelig zijn. Uitgaan van de kracht in jezelf en dit vertalen in leuke workshops en informatie trainingen. 

 
pinkpoppies hooggevoelige kinderen.jpg

Waarom noemen wij hooggevoelige kinderen pinkpoppies?

Roze klaprozen vallen op in het veld waar eigenlijk alleen maar rode klaprozen staan. Klaprozen groeien op schrale grond, ze komen op en hebben hun dichte kopjes hangen. Ineens ploppen ze open en staan ze vol in bloei. Pluk je een klaproos dan is hij met een dag of al eerder weg. Daar waar ze groeien kunnen en mogen ze bloeien. Als het hard regent beschermt de poppie zichzelf door zijn blaadjes dicht te vouwen. Zodra de zon weer gaat schijnen, klapt hij weer open. De stengel is dun maar heel flexibel, ze dansen mee op de wind. 

Dit alles zag ik ineens als het symbool voor de hoog gevoelige kinderen en mensen die we zijn. We leven in deze maatschappij, die hard en snel is. Zo gevoelig als we zijn, betekent dit niet dat we niet sterk zijn. Zoals je de poppies niet kunt plukken, zo kun je het ook zien hoe je om zou moeten gaan met hoog gevoelig zijn. Als jij weet wie je werkelijk bent, dan kun je genieten van wie je bent. Dan wordt je de mooiste bloem die bloeit.  

Als hoog gevoelige kinderen of mensen volledig in balans zijn, dan zijn het de zonnen in ons bestaan, de uitvinders en kunstenaars in de dop. Zij weten wanneer het teveel is en zij even hun bloem dicht moeten vouwen om bij te tanken, ook kunnen zij dan weer meedeinen op de wind zonder te breken. 

Vooral de hoog gevoelige kinderen mogen wij (als ouders en begeleiders) beschermen en begeleiden zodat zij kunnen uitgroeien tot de volwassenen in hun eigen kracht. De roze poppies in het grote veld