Pinkpoppie: praktijk voor hoog gevoelige kinderen en volwassenen waarin jij volledig centraal staat
praktijk in begeleiding van hooggevoelige mensen
 
pink poppie.jpg

Pink Poppie

 

Roze klaprozen vallen op in het veld waar eigenlijk alleen maar rode klaprozen staan. Klaprozen groeien op schrale grond, ze komen op en hebben hun dichte kopjes hangen. Ineens ploppen ze open en staan ze vol in bloei. Pluk je een klaproos dan is hij met een dag of al eerder weg. Daar waar ze groeien kunnen en mogen ze bloeien. Als het hard regent beschermt de poppie zichzelf door zijn blaadjes dicht te vouwen. Zodra de zon weer gaat schijnen, klapt hij weer open. De stengel is dun maar heel flexibel, ze dansen mee op de wind. 

Dit alles zag ik ineens als het symbool voor de hoog gevoelige kinderen en mensen die we zijn. We leven in deze maatschappij, die hard en snel is. Zo gevoelig als we zijn, betekent dit niet dat we niet sterk zijn. Zoals je de poppies niet kunt plukken, zo kun je het ook zien hoe je om zou moeten gaan met hoog gevoelig zijn. Als jij weet wie je werkelijk bent, dan kun je genieten van wie je bent. Dan wordt je de mooiste bloem die bloeit.  

Als hoog gevoelige kinderen of mensen volledig in balans zijn, dan zijn het de zonnen in ons bestaan, de uitvinders en kunstenaars in de dop. Zij weten wanneer het teveel is en zij even hun bloem dicht moeten vouwen om bij te tanken, ook kunnen zij dan weer meedeinen op de wind zonder te breken. 

Vooral de hoog gevoelige kinderen mogen wij (als ouders en begeleiders) beschermen en begeleiden zodat zij kunnen uitgroeien tot de volwassenen in hun eigen kracht. De roze poppies in het grote veld